Dry Aged Dolap

    S2000 Dry Aged Dolap - SDRY-S

    Ev Tipi olarak da kullanılabilen Dry Aged Dolap - Cam Kapılı - 3 Sıra Raflı - Askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 70x70x151 cm 


    S2000 Dry Aged (Et Yaşlandırma) Dolabı - SDRY-1

    Dik Tip Camlı Tek Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 70x80x205 cm


    S2000 Dry Aged (Et Yaşlandırma) Dolabı - SDRY-2

    Dik Tip Camlı Çift Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 140x80x205 cm


    S2000 Dry Aged Dolap - SDRY-3

    Dik Tip Camlı Üç Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 230x75x215 cm


    S2000 Dry Aged (Et Yaşlandırma) Dolabı - SDRY-4

    Dik Tip Camlı Dört Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 290x75x215 cm


    S2000 Monoblok Dry Aged Dolap Tek Kapılı - SDRY-1M

    MonoBlok Soğutma Sistemi - Motoru Üstte - Dik Tip Camlı Tek Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Ölçüler: 80x75x209 cm


    S2000 Monoblok Dry Aged Dolap Çift Kapılı - SDRY-2M

    MonoBlok Soğutma Sistemi - Motoru Üstte - Dik Tip Camlı Çift Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Ölçüler: 150x75x209 cm


    Son zamanlarda “Ünlülerin Beslenme Sırları: Dry Aged ” gibi haberler duymaya başladık. Peki nedir bu Dry aged dolapları? İlk kez ABD’de uygulanmaya başlanan Dry Aged yöntemi, kaliteli sığır etinin özel bir sıcaklık derecesinde kendi kemiği üzerinde bekletilmesinden oluşuyor. Etin daha yumuşak olmasını sağlayan bu yöntem, aynı zamanda daha aromatik kokmasını da sağlıyor. Son dönemde büyük bir gelişim gösteren Türk gastronomisinde de Dry Aged yöntemi ile dinlendirilmiş etler tercih edilmeye başlandı.

    Sektöründe lider ve Dry Aged dolap üretiminde öncü firma olan S-2000, müşterisine özel olarak geliştirdiği Dry Aged dolaplarıyla, Türkiye’nin en ünlü Steakhouse restoranlarının çözüm ortağı oluyor. Butcha, Nusr-et, Özgür Şef, Grill Branche gibi tanınmış et restoranlarına hem Dry Aged dolaplarıyla hem de mutfak projeleriyle hizmet veren S2000, yine müşterisine özel ürettiği Dry Age dolaplarla Kuveyt’te Sultan's Chef ve Katar’da Şazeli restoran projeleriyle de marka bilinirliğini gün geçtikçe arttırıyor. Bu yazdığımız referanslar yüzlerce müşterimiz içinde sadece bir kaç tanesinden ibarettir.

    DRY AGED DOLAPLARININ ÇALIŞMA PRENSİBİ:

    Dry Aged dolaplar da en önemli özellik tuzun bakteri üremesine izin vermeyen yapısı sayesinde etin kuru yaşlandırma sisteminde formunu koruyarak lezzetlenmesidir. Aslında bu dolaplarda istenilen yaklaşık 28 gün boyunca etin kolojen yapısının parçalanarak ateşe atıldığında kısa sürede pişmesidir. Bu nedenle etin saklanma derecesi önemlidir. Bu dolaplarda 0 - +2 derecede kuru havada tutulur. Aging kelimesi hepimizin bildiği gibi "yaşlanma" anlamına gelir. Bu dolaplarda "et yaşlandırılır" yani bir anlamda kolojen yapısı gevşetilir. Bu işlem için kuru dinlendirme, kuru yaşlandırma gibi tabirler kullanılmaktadır.

    DRY AGED DOLAP ÇEŞİTLERİ: 

    Standart üretimimiz olarak mini dry aged dolap, tek kapılı, iki kapılı, üç kapılı ve dört kapılı olmak üzere geleneksel dolaplar ile tek ve iki kapılı monoblock soğutma sistemleri olan dolaplar olmak üzere 7 çeşit dry aged dolabımız vardır. Ancak çoğunlukla sizlerin istediği ölçülerde ve dizaynda Dry Aged dolabı imal etmekteyiz. 

    Nasıl özel üretim dry aged dolaplara ihtiyacınız var? Özel ebatlarda dry aged dolaplar olabilir. Mekanınıza göre dolapları şekillendirebiliyoruz. Dolapların içinin yerleşimi de sizin ihtiyaç veya isteklerinize göre şekillenebiliyor. Dolap içinde sadece raflar olabileceği gibi et askıları da yer alabilir. Hatta döner et askı aparatı ile çok daha görsel bir sunum oluşturabilirsiniz. Dolaplarımızda raflar ve boru tipi et askı aoaratı standart olarak yer alıyor.

    S2000 Dry ager dolaplar sadece et kurutma dolabı ya da et yaşlandırma dolabı olarak değil, bir tasarım ögesi gibi kullanılabiliyor. Hatta tasarımın önemli bir parçası haline gelebiliyor. Dry aged yönteminin bir parçası olan ve tasarıma farklı bir hava katan mor ışık sayesinde dolap ve içindeki etler mükemmel bir görünüm kazanıyor.