Fast Food Ekipmanları

Scholl Set Üstü İndüksiyon Ocak - SH/BA 3500

Scholl SH/BA 3500 Set üstü İndüksiyon Tekli Ocak - Çalışma yüzeyi genişliği 32 cm, uzunluğu 32 cm - Ocak sayısı 1 - Kontrol sistemi elektromekaniktir - Ölçüler: 38x44x13,8 cm - 3,5 KW


Scholl Set Üstü İndüksiyon Ocak - SH/BA 5000

Scholl SH/BA 5000 Set üstü İndüksiyon Tekli Ocak - Çalışma yüzeyi genişliği 32 cm, uzunluğu 32 cm - Ocak sayısı 1 - Kontrol sistemi elektromekaniktir - Ölçüler: 38x44x13,8 cm - 5 KW - 11 Kg. -380 Volt - Trifaze


Scholl Set Üstü İndüksiyon Ocak - SH/DU/BA 5000

Scholl SH/DU/BA 5000 Set üstü İndüksiyon İkili Ocak  - Ocak sayısı 2 - Kontrol sistemi elektromekaniktir - Ölçüler: 38x70x16 cm - 10 KW -380 Volt - Trifaze


Scholl Wok Ocak - SH/WO 3500

Scholl WOK Ocak - SH/WO 3500 - Çalışma yüzeyi çapı 300 mm - Ocak sayısı 1 - Kontrol sistemi elektromekaniktir - Ölçüler: 38x44x18 cm - 3,5 KW - 13 Kg.

Scholl Wok Ocak - SH/WO 5000

Scholl WOK Ocak - SH/WO 5000 - Çalışma yüzeyi çapı 300 mm - Ocak sayısı 1 - Kontrol sistemi elektromekaniktir - Ölçüler: 38x44x19,8 cm - 5 KW - 13 Kg. - 380 Volt - Trifaze

Scholl Wok Tava - Z0124

Tür: WOK Tava - Hacim 9,5 litre - Çapı: 350 mm - Materyali: Çelik - Renk: Gümüş


Scholl Wok Tava - Z0137

Tür: WOK Tava Tek Katmanlı - Hacim 5,2 litre - Çapı: 350 mm - Materyali: Çelik - Renk: Gümüş


S2000 Tost Makinesi - TG 2530E

Dışı paslanmaz çelik - İç kısmı oluklu teflon kaplama - Tek kapaklı makine - Termostat: 50-360 °C - Dış Ölçüler: 36x41x28 cm - Kullanım Alanı: 25x30 cm - Ağırlık: 17 Kg - Güç: 2,1 kW - 220 V 1N 50 Hz


S2000 Tost Makinesi - TG 5530 DZ

Dışı paslanmaz çelik - İç kısmı oluklu teflon kaplama - İki kapaklı makine - Termostat: 50-360 °C - Dış Ölçüler: 56x37x26 cm - Kullanım Alanı: 55x30 cm - Ağırlık: 35 Kg - Güç: 2+2 kW - 220 V 1N 50 Hz


Hatco Konveyörlü Ekmek Kızartma Makinesi - TM-5H

Konveyörlü Ekmek Kızartma Makinesi - 300 dilim/saat kapasite - Güç tasarrufu modu - Ölçüler: 37x45x35 cm - Güç: 1,8 kW - Ağırlık: 16 Kg


Hatco Konveyörlü Ekmek Kızartma Makinesi - TM-10H

Konveyörlü Ekmek Kızartma Makinesi - 400 dilim/saat kapasite - Güç tasarrufu modu - Ölçüler: 37x45x37,5 cm - Güç: 2,2 kW - Ağırlık: 23 Kg


Dualit Yarıklı Ekmek Kızartma Makinesi - Vario 4

Yarıklı Ekmek Kızartma Makinesi - 130 dilim/saat kapasite - Mekanik Zamanlayıcı - Yarık Genişliği: 28 mm - Ölçüler: 36x21x22 cm - Güç: 2,2 kW - Ağırlık: 4,25 Kg


Dualit Yarıklı Ekmek Kızartma Makinesi - Vario 6

Yarıklı Ekmek Kızartma Makinesi - 240 dilim/saat kapasite - Mekanik Zamanlayıcı - Yarık Genişliği: 28 mm - Ölçüler: 46x21x22 cm - Güç: 3 kW - Ağırlık: 5,1 Kg


Salamander - SA/E 60

S2000 Salamander - Ölçüler: 60x58x58,5 cm - Güç: 3,3 kW - Ağırlık: 56 Kg


3 Radyan - Klasik Model - LPG’li ve NG seçenekleri mevcuttur - Emniyet ventili kontrol dışı sönen radyanlara giden gazı otomatik olarak keser - Döner ocağı kanatları mevcut değildir, opsiyonel olarak takılabilir - Boyutlar: 49x60x86,7 cm - Ağırlık: 22 Kg.


Fast Food Ekipmanları Nedir?

Fast food ekipmanları, hızlı servis restoranlarının verimli ve hijyenik bir şekilde çalışabilmesi için kullanılan çeşitli araç ve gereçleri kapsar. Bu ekipmanlar, yiyeceklerin hazırlanması, pişirilmesi, ısıtılması ve sunulması süreçlerinde kullanılır. 

Waffle makinesi, krep makinesi, ekmek kızartma makinesi ve tost makinesi gibi ekipmanlar yiyeceklerin hazırlanması sürecinde rol aldıkları gibi pişirme sürecinin de bir parçası olabilirler. Çoğunlukla sıcak servis yapabilmek için kullanılan bu ekipmanlar kısa sürede pişebilecek veya yemeye hazır hale gelecek yiyecekleri kapsar. Örneğin indüksiyonlu ocak, wok ocak, döner makinesi ve kumpir makinesi yiyecekleri pişirirken aynı zamanda sıcak tutulması veya ısıtma işlemlerinin yapılması amacıyla da kullanılır.

Hangi İşletmeler Fast Food Ekipmanları Kullanır?

Fast food ekipmanları, çeşitli türdeki yiyecek ve içecek işletmeleri tarafından kullanılır. Sadece hızlı yiyecek servisi yapan işletmeler değil yiyecek içecek sunan tüm işletme modellerinde bu ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir.

  1. Fast Food Restoranları:

    • Burger Zincirleri
    • Tavuk Restoranları
    • Pizza Restoranları
    • Sandviç Dükkanları
  2. Kafeler ve Kahve Dükkanları

  3. Dondurma ve Tatlı Dükkanları

  4. Self Servis Restoranlar:

    • Yiyeceklerini müşterilerin kendilerinin alıp hazırladığı mekanlar.
  5. Hızlı Servis Zincir Restoranlar

  6. Yemek Kamyonları ve Sokak Satıcıları:

    • Sokakta yiyecek satan veya mobil hizmet veren yiyecek kamyonları.
  7. Sinema ve Eğlence Mekanları:

    • Popcorn makineleri, nacho ısıtıcıları ve benzeri ekipmanlar kullanan sinemalar ve eğlence parkları.
  8. Oteller ve Tatil Köyleri:

    • Hızlı servis restoran bölümleri bulunan büyük oteller ve tatil köyleri.
  9. Hastaneler ve Okul Kantinleri:

    • Öğrencilere veya hastane personeline hızlı yiyecek servisi sağlayan kantinler.
  10. Alışveriş Merkezi Yemek Alanları:

    • Çeşitli hızlı yiyecek seçenekleri sunan food courtlar.
  11. Büfeler

Bu işletmeler, müşteri taleplerini hızlı ve verimli bir şekilde karşılamak için fast food ekipmanlarını kullanır. İşletme türüne göre kullanılan ekipmanlar farklılık gösterebilir, ancak hepsi yiyecek ve içecek hizmetini hızlandırmak ve müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla bu tür ekipmanları tercih eder.

FastFood Ekipmanları Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Fastfood ekipmanları alırken dikkat edilecek 2 önemli nokta şunlardır:

  • Ekipmana gerçekten ihtiyaç var mı?
  • Ürün kapasitesi müşteri ihtiyaçlarına karşılık verebilecek mi?

Yeni açtığımız bir büfede neler satmak veya sunmak istediğimizi çok iyi belirlemeliyiz. Çevre şartları, müşteri potansiyeli ve hedef kitle analizi ile satılabilecek veya satılamayacak yiyecek içecekleri belirlemeliyiz. Örneğin döner ocağı almak istemeyebiliriz. Bunu etkileyen çok etken bulunmaktadır. Etrafta zaten döner satan çok işletmenin olması buna sebep olabilir. Kısacası burada bahsetmek istediğimiz nokta satacağımız ürünlere göre ekipman tedariği yapmalıyız. Farklı konum veya durumdaki işletmelerde var olan tüm ekipmanları satın alma yoluna gidilmemelidir.

Ürün kapasitesi de çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine döner ocağı örneğinden gidersek şunu söyleyebiliriz: Takılacak döner boyutu nedir? Buna uygun bir döner ocağı seçmeliyiz. Eğer söner satma potansiyeli çok yüksekse daha yüksek boyutta bir döner ocağı tercih edilmelidir. Tabi ki gıda işinde hep hizmet sunabileceğimiz en kalabalık gün referans alınmalıdır. Sıradışı olayları değil, gündelik hayatta sunulacak maksimum hizmete göre belirlemeliyiz.