Fast Food Ekipmanları Sayfa 2

Gazlı Motorlu Döner Ocağı - MDG-3

3 Radyan - Alttan Motorlu Model - Döner ocağının motoru cihaz üzerinden kontrol edilebilir - LPG’li ve NG seçenekleri mevcuttur - Emniyet ventili kontrol dışı sönen radyanlara giden gazı otomatik olarak keser - Döner ocağı kanatları mevcut değildir, opsiyonel olarak takılabilir - Boyutlar: 68,9x54,7x95,7 cm - Ağırlık: 37 Kg.


Elektrikli Klasik Döner Ocağı - SDE-3

3 Radyan - Klasik Model - Elektrik kontrollü ve seran camlıdır - Seran camlı olması sayesinde kullanım sonrası biriken atıklar kolayca temlzlenebllmektedlr - Döner ocağı kanatları mevcut değildir, opsiyonel olarak takılabilir - Boyutlar: 49x67x102,4 cm - Ağırlık: 38 Kg. - 380 Volt - 4,8 kW


Elektrikli Motorlu Döner Ocağı - MDE-3

3 Radyan - Alttan Motorlu Model - Döner ocağının motoru cihaz üzerinden kontrol edilebilir - Elektrik kontrollü ve seran camlıdır - Seran camlı olması sayesinde kullanım sonrası biriken atıklar kolayca temizlenebilmektedir - Döner ocağı kanatları mevcut değildir, opsiyonel olarak takılabilir - Boyutlar: 68,9x54,7x95,7 cm - Ağırlık: 50 Kg. - 400 Volt - 4,8 kW


Piliç Çevirme Makinesi - E-6P

Elektrikli model - 2 şiş 6 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 70x36x45 cm - Ağırlık: 31 Kg. - 220 V


Piliç Çevirme Makinesi - E-15P

Elektrikli model - 5 şiş 15 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 70,5x45x125 cm - Ağırlık: 70 Kg.


Piliç Çevirme Makinesi - E-30P

Elektrikli model - 5 şiş 30 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 116x45x125 cm - Ağırlık: 105 Kg.


Piliç Çevirme Makinesi - G-12P

Gazlı model - 3 şiş 12 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 90x51x78 cm - Ağırlık: 76 Kg. - 9 kW


Piliç Çevirme Makinesi - G-20P

Gazlı model - 5 şiş 20 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 90x51x78 cm - Ağırlık: 81 Kg. - 9 kW


Piliç Çevirme Makinesi - P 7/5

Elektrikli model - Hareketli Sistem - 5 şiş 20 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 100,8x66x79 cm - Ağırlık: 108 Kg.

 


Piliç Çevirme Makinesi - P 10/5

Elektrikli model - Hareketli Sistem - 5 şiş 30 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 130x66x79 cm - Ağırlık: 123 Kg.

 


Piliç Çevirme Makinesi - P 7/5G

Gazlı model - Hareketli Sistem - 5 şiş 20 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 100,8x66x84 cm - Ağırlık: 121 Kg.

 


Piliç Çevirme Makinesi - P 10/5G

Gazlı model - Hareketli Sistem - 5 şiş 30 piliç kapasite - Şişler birbirinden bağımsız hareket edebilir - Her şiş için ayrı sıcaklık ayarlanabilir - Ölçüler: 100,8x66x84 cm - Ağırlık: 121 Kg.

 


Sıcak Tutma Dolabı - VR-12G/G20P

Gazlı model - 12 veya 20 piliç kapasiteli - 0/90 °C çalışma sıcaklığı - Ölçüler: 90x51x96 cm - Ağırlık: 59 Kg. - 2,20 kW


Sıcak Tutma Dolabı - VR-20

Elektrikli model - 20 piliç kapasiteli - 0/90 °C çalışma sıcaklığı - Ölçüler: 100,8x66x95,5 cm - Ağırlık: 70 Kg. - 2,20 kW


Elektrikli model - 24/30 piliç kapasiteli - 0/90 °C çalışma sıcaklığı - Ölçüler: 130x66x95,5 cm - Ağırlık: 83 Kg.


Fast Food Ekipmanları Nedir?

Fast food ekipmanları, hızlı servis restoranlarının verimli ve hijyenik bir şekilde çalışabilmesi için kullanılan çeşitli araç ve gereçleri kapsar. Bu ekipmanlar, yiyeceklerin hazırlanması, pişirilmesi, ısıtılması ve sunulması süreçlerinde kullanılır. 

Waffle makinesi, krep makinesi, ekmek kızartma makinesi ve tost makinesi gibi ekipmanlar yiyeceklerin hazırlanması sürecinde rol aldıkları gibi pişirme sürecinin de bir parçası olabilirler. Çoğunlukla sıcak servis yapabilmek için kullanılan bu ekipmanlar kısa sürede pişebilecek veya yemeye hazır hale gelecek yiyecekleri kapsar. Örneğin indüksiyonlu ocak, wok ocak, döner makinesi ve kumpir makinesi yiyecekleri pişirirken aynı zamanda sıcak tutulması veya ısıtma işlemlerinin yapılması amacıyla da kullanılır.

Hangi İşletmeler Fast Food Ekipmanları Kullanır?

Fast food ekipmanları, çeşitli türdeki yiyecek ve içecek işletmeleri tarafından kullanılır. Sadece hızlı yiyecek servisi yapan işletmeler değil yiyecek içecek sunan tüm işletme modellerinde bu ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir.

  1. Fast Food Restoranları:

    • Burger Zincirleri
    • Tavuk Restoranları
    • Pizza Restoranları
    • Sandviç Dükkanları
  2. Kafeler ve Kahve Dükkanları

  3. Dondurma ve Tatlı Dükkanları

  4. Self Servis Restoranlar:

    • Yiyeceklerini müşterilerin kendilerinin alıp hazırladığı mekanlar.
  5. Hızlı Servis Zincir Restoranlar

  6. Yemek Kamyonları ve Sokak Satıcıları:

    • Sokakta yiyecek satan veya mobil hizmet veren yiyecek kamyonları.
  7. Sinema ve Eğlence Mekanları:

    • Popcorn makineleri, nacho ısıtıcıları ve benzeri ekipmanlar kullanan sinemalar ve eğlence parkları.
  8. Oteller ve Tatil Köyleri:

    • Hızlı servis restoran bölümleri bulunan büyük oteller ve tatil köyleri.
  9. Hastaneler ve Okul Kantinleri:

    • Öğrencilere veya hastane personeline hızlı yiyecek servisi sağlayan kantinler.
  10. Alışveriş Merkezi Yemek Alanları:

    • Çeşitli hızlı yiyecek seçenekleri sunan food courtlar.
  11. Büfeler

Bu işletmeler, müşteri taleplerini hızlı ve verimli bir şekilde karşılamak için fast food ekipmanlarını kullanır. İşletme türüne göre kullanılan ekipmanlar farklılık gösterebilir, ancak hepsi yiyecek ve içecek hizmetini hızlandırmak ve müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla bu tür ekipmanları tercih eder.

FastFood Ekipmanları Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Fastfood ekipmanları alırken dikkat edilecek 2 önemli nokta şunlardır:

  • Ekipmana gerçekten ihtiyaç var mı?
  • Ürün kapasitesi müşteri ihtiyaçlarına karşılık verebilecek mi?

Yeni açtığımız bir büfede neler satmak veya sunmak istediğimizi çok iyi belirlemeliyiz. Çevre şartları, müşteri potansiyeli ve hedef kitle analizi ile satılabilecek veya satılamayacak yiyecek içecekleri belirlemeliyiz. Örneğin döner ocağı almak istemeyebiliriz. Bunu etkileyen çok etken bulunmaktadır. Etrafta zaten döner satan çok işletmenin olması buna sebep olabilir. Kısacası burada bahsetmek istediğimiz nokta satacağımız ürünlere göre ekipman tedariği yapmalıyız. Farklı konum veya durumdaki işletmelerde var olan tüm ekipmanları satın alma yoluna gidilmemelidir.

Ürün kapasitesi de çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine döner ocağı örneğinden gidersek şunu söyleyebiliriz: Takılacak döner boyutu nedir? Buna uygun bir döner ocağı seçmeliyiz. Eğer söner satma potansiyeli çok yüksekse daha yüksek boyutta bir döner ocağı tercih edilmelidir. Tabi ki gıda işinde hep hizmet sunabileceğimiz en kalabalık gün referans alınmalıdır. Sıradışı olayları değil, gündelik hayatta sunulacak maksimum hizmete göre belirlemeliyiz.