Endüstriyel Mutfak Malzemeleri Nelerdir?

Endüstriyel Mutfak Malzemeleri Nelerdir?

Endüstriyel mutfak malzemeleri, otel, restoran, cafe, catering gibi işletmelerin mutfaklarında kullandıkları malzemelere denilmektedir. İşletme türüne, menüye ve üretim miktarına göre çeşitlendirilebilen mutfak malzemeleri doğru bir şekilde belirlenerek satın alınmalıdır.

Endüstriyel mutfaklarda kullanılan ekipmanların belirlenmesinde en etkin rol oynayan durum üretilecek menülerdir. Müşteriye ne tür yemekler sunacağız? Servis edilecek aperatifler neler olacak? gibi soruların cevaplarını netleştirerek yola çıkabiliriz.

Eğer alakart bir restoran açmayı düşünüyorsak, sunulacak yemek çeşitleri hemen hemen belirlidir. İşletme büyüklüğüne, müşteri yoğunluğuna göre bir ızgara almak gerekir. Sulu yemekler için tencereler ve ana yemekler için kombi fırınlar şarttır. Kombi fırınlar hem buharda hem de ısı ile pişirdiklerinden çok geniş bir ürün pişirme alanına sahiptirler.

Bir steakhouse açmak istiyorsanız, ki bu konudaki yazımızı da buradan okuyabilirsiniz, son zamanların en çok aranan ürünlerinden olan Dry aged dolap almalısınız. Hem lezzetli, hem çok tercih edilen bu etlere sahip olurken restoranınızın önemli bir dekor öğesi olabilecek bir ekipmana da sahip olmuş olursunuz.

İşletme Türüne Göre Ekipmanlar

Endüstriyel mutfak malzemeleri belirlemenin diğer önemli bir etkeni de işletme türüdür. Bir otel her türlü yemeği müşteriye sunduğundan çok uzun bir ürün listesine sahiptir. Açık büfe bir otelde öne çıkan ekipmanların başında sıcak tutucular gelir. Chafing dish, sıcak tutucu lambalar ve salamander gibi ürünler çokça kullanılır.

Daha küçük işletmelerde sadece kendi üretimlerine göre malzemeler yer alır. Bir dönerci, bir börekçi, bir kokoreççi, bir lahmacuncu kendine has ürünleri kullanılır. Pizza fırını bir pizza dükkanının en önemli ekipmanıdır.

Her İşletmeye Lazım Olan Gereçler          

Yukarıda belirttiğimiz işletme büyüklüğü veya müşteri yoğunluğu maddesinin etkisi ise şu şekilde gerçekleşir. Bazı endüstriyel mutfak malzemelerinin daha basit halleriyle satın alınabileceği bir gerçektir. Küçük bir mutfak robotu gerekli sebze doğrama işlerini yapabilir. Ancak saatte 300 kg kadar sebze doğramanız gerekirse Robot Coupe sebze doğrama makinesi gibi bir ürün almanız gerekmektedir.

Endüstriyel mutfaklarda kullanılacak işletmeye ve menüye özel malzemeler haricinde hemen hemen her işletmede olması gerekenler de bulunmaktadır. Bunlara verilebilecek ilk örnek hazırlık ekipmanlarından gelebilir. Öncelikle her işletmede stoklarını taze saklayabilmesi için bir endüstriyel buzdolabı ihtiyacı vardır. Yine hamur hazırlık, et hazırlık, sebze hazırlık gibi bölümlerde kullanılacak araç gereçler de önemli ihtiyaçtır.

Çalışma tezgahları, tepsi taşıma arabaları, servis ekipmanları gibi onlarca madde her bir işletmede muhakkak yer alır. Tüm bu endüstriyel mutfak malzemeleri için ulaşabileceğiniz doğru adres S2000 Mutfak Soğutma firmasıdır.