Endüstriyel Mutfak Üreticisi Firmalar
Endüstriyel Mutfak, toplu miktarda yemeğin kısa sürede veya belirli zamanlarda üretildiği, paslanmaz çelik ürünlerden oluşan mutfaklardır. Hotel, restaurant, catering, yemekhane, askeri birlik, hastane gibi pek çok kurum ve kuruluş bu mutfakları kurmak zorundadır.
Profesyonel mutfaklar kurulurken göz önünde bulundurulacak 3 nokta vardır. Bunlar sırayla, uygun ve verimli bir mutfak projesi çizilmesi, üretilecek menülere uygun ekipmanlarla donatılması ve sürdürülebilir bir ortamda çalışılmasıdır. Bu maddeleri aşağıda açıklamaya çalışacağız.
Böyle bir işe kalkıştığımızda ilk yapacağımız iş Endüstriyel Mutfak üreticisi firmalar aramaya başlamak olacaktır. Sektörde çok fazla firma olması sebebiyle hangisinin size uygun olduğuna karar vermelisiniz. Bu konuda sizin için neyin önemli olduğunu belirleyerek başlamalısınız. Ucuz endüstriyel mutfaklar mı? Kaliteli ekipmanlardan oluşan bir mutfak mı? Sektörde uzun yıllardır çalışan, tecrübeli bir firma mı? Referansları kuvvetli bir mutfak üreticisi mi?
Endüstriyel mutfak projelerinde ilk iş proje çizimidir. Genellikle bu işi restoranın veya otelin mimari çizse de son dokunuşları mutfak üreticisi firmaların mimarları yapmaktadır. S2000 Mutfak gibi üretici firmalar da en baştan proje çizimi işleri yapmaktadır.
Bazen her mimar mutfağın işleyişini bilememektedir. Birbirine yakın veya uzak olması gereken birimleri karıştırabilmektedir. S2000 gibi firmaların önemi bu noktalarda ortaya çıkmaktadır. Projelere sihirli dokunuşlarla yaptıkları değişiklikler personelin daha rahat çalışabilecekleri, verimli ve hijyenik bir ortam hazırlanmasına olanak sağlar
Mutfağınızın projesi çizildi, bu aşamada aslında ürünlerin belirlenmiş olması gerekmektedir. Buna göre yerleşim yapılacaktır. Bu sırada mutfakta üreteceğiniz menüye göre ekipmanları da doğru belirlemek gerekmektedir. Gereksiz ürünlerle mutfak doldurulmamalıdır.
Endüstriyel mutfak ekipmanları seçilirken bütçe doğrultusunda seçim yapılmalıdır. Kaliteli ürünler seçilirse bütçe artacaktır ancak çok daha verimli çalışan ve uzun süre kullanacağınız makineler almış olursunuz. Bu konuda şöyle bir örnek verebiliriz. 10 Kg kapasiteli ucuz bir hamur yoğurma makinesi X TL. Domino marka İtalyan üretimi hamur yoğurma makinesi yaklaşık 2X TL fiyata sahip. Burada baktığınızda ikisi de 10 Kg kapasiteli ancak farkın anlaşılması için çalıştırılması gerekiyor. Özellikle full kapasite çalıştırmada ucuz ürünün çok zorlandığını, ilerleyen zamanlarda bozulduğunu veya parçalarının kırıldığını görebilirsiniz. Domino hamur yoğurma makinesi ise full kapasitede mümkün olan en iyi dönüş hızını sağlayabilir ve sağlam donanımıyla uzun süre sizleri üzmeden çalışır.
Şimdi ise mutfağın sürüdürülebilirliğinden bahsedelim. Aslında bir önceki paragrafta bahsettiğimi konu bunun ile birebir alakalıdır. Mutfak kurulduktan sonra tasarlandığı ve planlandığı gibi verimli çalışmalıdır. Seçtiğiniz ürünler sürekli arıza verir, günleriniz servis beklemekle, yedek parça beklemekle geçerse işleriniz aksar. Mutfağınız çalışma şartları sürdürülebilir olmaması bu demektir. Endüstriyel Mutfak üretici firması seçerken size sağlayacağı satış sonrası desteği de göz önünde bulundurmalısınız.
Tüm bu maddeleri sağlayan, kendi üretim fabrikası olan, anahtar teslim mutfak projeleri üreten S2000 Mutfak, 34 yılı aşkın tecrübesiyle sektörde kalitesiyle bilinen bir firmadır. Bu güne kadar binlerce otel mutfağı, restoran mutfağı, hastane mutfağı, cafe ve bistro mutfağı ile steakhouse mutfak projelerini başarıyla tamamlamıştır. Endüstriyel mutfak üreticisi firmalar içinde S2000 Mutfak Soğutma’ya güvenebilirsiniz.