Endüstriyel Mutfak Danışmanlık Hizmeti Nedir?

Endüstriyel Mutfak Danışmanlık Hizmeti Nedir?

Endüstriyel mutfak danışmanlık hizmeti, yiyecek içecek sektöründe yeni bir yer kurmayı düşünen kişi ya da kurumlar ile mevcut işletmelerini modernleştirmek veya şube sayısını artırmak isteyen kurumlara sunulan bir danışmanlık hizmetidir.

Endüstriyel mutfağı olan restoran, steakhouse, hotel, cafe, bar, brasserie, özel kurum yemekhaneleri, catering firmaları, okul yemekhaneleri, üniversite yemekhaneleri gibi işletmeler için bu hizmet verilmektedir.

Yiyecek içecek sektöründe yeni bir yer kurmayı planlayan kişi veya kuruluşlar için çok daha kapsamlı bir şekilde verilen endüstriyel mutfak danışmanlık hizmeti genel olarak şu şekilde sıralanabilir.

  • Keşif
    • Müşterinin talep ve beklentileri, işletmenin konumu, bölge ile uyumluluğunun değerlendirilmesi ve hedef kitlenin tanınması
  • Konsept Oluşturma
    • İşletmenin dışarıya yansıtacağı görüntünün ve sunduğu hizmetlerin uyumu ile bir tarz sahibi olmasının sağlanması
  • Menüyü Belirleme
    • Konsept doğrultusunda menü ve içeriklerin oluşturulması ile servis şekli gibi detayların belirlenmesi
  • Projelendirme
    • Teknik ve mimari projelerin hazırlanması, ürünlerin belirlenmesi
  • Montaj
    • Belirlenen ürünlerin tedarik edilmesi veya üretilmesinden sonra kullanıma uygun hale getirilmesi

Temel olarak sıraladığımız ve kısaca bahsettiğimiz bu maddeler sonrasında hazır hale gelen işletme çalışmaya başlayacaktır. Elbette işletmenin sürdürülmesi de ayrıca ele alınması gereken bir konudur.

MEVCUT İŞLETMELERE VERİLECEK DANIŞMANLIK HİZMETİ

Mevcut işletmelerin yapısı, menüleri ve konumları incelendikten sonra yapılacak değişiklere karar verilecektir. Öncelikle konseptte değişikliğe gidilmesi gerekebileceğinden öncelikle yeni konseptin belirlenmesi gerekir. Günümüz şartlarına uygun olmayan mutfakların güncelleştirilmesi, trend yiyeceklerin menüye eklenmesi ve modern servis anlayışına uygun servis stratejisi belirlenmesi gibi adımlar atılacaktır.

Şubeleşmek veya şube sayısını artırmak isteyen işletmelerin kurumsallaşma yolunda ihtiyaç duyacakları bilgiler ve raporlar sunulur. Mevcut şubeler ve yenileri arasında bağ kurulması sağlanır. Kurum kültürünün her şubede aynı şekilde sunulması ile müşteri memnuniyetinin artırılması sağlanır.

Endüstriyel Mutfak Proje Danışmanlık Hizmeti

Endüstriyel mutfak danışmanlık hizmeti veren bir işletme olarak S2000 Mutfak, 30 yılı aşkın süredir Türkiye’nin önde gelen restoran, otel, cafe ve steakhouse gibi işletmelerine hizmet vermiştir. Bu kurumlardan bir kısmının konsept danışmanlığını yapmış ve bugün geldiği noktalara ulaşmasında öncülük etmiştir.

Bir pastaneye, konumuna ve hedef kitlesine uygun olarak bölümler ekleyerek modern bir cafe ve bistro havası katmış, bölgesinin aranan bir mekanı olmasına katkı sunmuştur.

Etiler’de ilk şubesini açtığından itibaren Nusret Steakhouse restoranına özel olarak ürettiği ızgaralar, dry aged dolaplar ve et teşhir dolaplarıyla onun dünyaca ünlü bir marka olmasına önayak olmuştur.

Bir cafeye ürettiği soğuk teşhir dolaplarıyla cafeye bir tarz kazandırmış ve tüm şubelerinin bu konseptle donatılmasını sağlamıştır.

Endüstriyel mutfak danışmanlığı hizmeti alırken, sektörün içinden gelen, etkili projelere imza atmış, fonksiyonel mutfaklar üreten S2000 Mutfak Soğutma firmasını tercih edebilirsiniz.