Bir otelin konumu, oda konforu, servisi ve diğer hizmetleri müşterilerin oteli tercihi için çok önemlidir. Tabi ki bunlar tek tercih sebebi değildir. Otelin sunduğu yemekler de tercih edilme nedenlerinden olabilir. En aktif olarak çalışılan alanlardan biridir otel mutfağı. Bu sebeple mutfağın yerleşiminin optimum seviyede gerçekleştirilmesi gerekir. Otel mutfağı ekipmanları da özenle seçilmelidir. Çalışma tezgahlarından akıllı fırınlara kadar yüksek kalite ürünler kullanılmalıdır.
OTEL MUTFAĞI PROJESİ
Otel mutfağının projelendirilmesi işlemi için öncelikle keşif yapılır. Mutfak kurulacak alanda mühendisler tarafından yapılan keşifte elektrik ve su tesisatları ile giderlerin nerelerde bulunduğuna dikkat edilir. Mutfak sorumlusundan ne kadar müşteriye hitap edebilecekleri ve ne tür yiyecekleri nasıl servis edecekleri sorulur. Toplanan bu bilgiler eşliğinde mutfağın yerleşimine karar verilir ve projelendirme gerçekleştirilir.
Üretimi gerçekleştirilecek olan parçalar fabrikalarımızda üretilir. Bir yandan da fırın, bulaşık makinesi, buz makinesi gibi parçalar varsa stoktan kullanılır, yoksa ithalat işlemleri gerçekleştirilir.
OTEL MUTFAK ALANI
Otel mutfağında hazırlık tezgahları, hazırlık ekipmanları, pişirme bölümünde ocaklar, kuzine ve fritözler yer alır. Yemek pişirme fırınları da bu bölümde yer almaktadır.
Yine Hazırlık ve pişirme grubu ekipmanları mekanın durumuna farklı yerlere de yerleştirilebilir. Örnek projemizde Zanolli Pizza fırını, fritöz ve hamur yoğurma makinesinin farklı bir bölüme yerleştirildiği görülmektedir.
Hazırlık ekipmanları bölümünde çalışma alanını artıracak çalışma tezgahları, altlarındaki alanların da saklama ve depolama alanı olarak kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Örnek otel projemizin aşağıdaki resimde görünen bölümünde mermer tablalı çalışma tezgahları, mikser ve hamur açma makinesi görünmektedir.
Yine bu bölümde salata hazırlık dolabı da yer alır. Salatalarda kullanılacak çeşitlere göre küvet sayıları düzenlenmektedir.
BAR BÖLÜMÜ
Meşrubatların bulunduğu ve sunulduğu bar bölümünde soğuk meşrubat dolapları, Santos bar blender, Santos shaker ve Ugolini şerbetlik ve karlı içecek makineleri (granita makineleri) yer almaktadır. Bu makineler de ihtiyaca ve mevsime göre değişebilmektedir.
SERVİS ALANI
Yemeklerin, tatlı ve salataların servis edildiği alanlarda yer alan servis tezgahları ve salat bar üniteleri bu bölümdeki ekipmanlardır.
Servis alanı ve diğer tüm alanların tasarım ve donanımları S2000’in uzman kadrosuyla, inovatif tasarım ve kurulum uygulamalarıyla, modern bir şekilde gerçekleştirilir.
Büyük çaplı endüstriyel mutfakların bulaşıkhanelerinde yer alan ve yürüyen bantlı sisteme sahip olan bulaşık makinelerine konveyörlü bulaşık makinesi denir.
Mimarlık firmaları evlerden başlayarak, işyerleri, kamusal alanlar gibi tüm yaşam alanlarını dizayn eden ve bu alanları insanların daha rahat kullanmasını hedefleyerek tasarlayan firmalardır