İdeal Pizza Fırını Nasıl Seçilir?
Müşterilerin tercihleri işletme sahiplerinin kullandığı mutfak ekipmanlarını belirlemede önemli bir etkendir. Gıda sektöründe çok farklı etkenler olsa şu gerçek göz ardı edilemez. Açık ateşte pişirilen yiyecekler tercih sebebidir.
Hal böyle olunca son zamanlarda pizza fırınlarında da açık ateşli fırınlar popüler hale geldi. Şimdi sizlere 6 adımda sizin için en iyi pizza fırını modelini seçmenin yolunu anlatmaya çalışacağız. Aşağıda anlatacağımız değerler S2000’in satışını gerçekleştirdiği İtalyan Mam Forni markası seçenekleridir.
1. Adım: Tür
Pizza fırını türünü seçin. 1- Sabit Fırın 2- Döner Fırın
2. Adım: Dış Kaplama
Bu tür pizza pişirme fırınları açık alanda da kullanıldığından dış yüzey kaplaması restoran tasarım konseptine uyumlu olmalıdır. S2000 ile bu konuda geniş bir yelpazede seçim yapabilirsiniz.
Standart Kaplama: Bu türde herhangi bir kaplama maddesi uygulanmaz. Sizler restoran tasarımınıza göre üzerini kaplayabilirsiniz.
Kubbe: Bu tür standart kaplama gibidir. Sadece üst tarafı kubbe şeklinde oval tasarımlıdır.
Mozaik: Herhangi bir kaplama ihtiyacı olmadan hemen restorana yerleştirmek için seçilir.
Napoli: Farklı dış yüzeyler için seçilir. Oval görünümlü ve Mozaik kaplı olabilir. Geleneksel Napoli kubbe tasarımını taşır.
3. Adım: Kapı
Fırın giriş ağzı ihtiyaca göre 54-82 cm arasında seçilir. Fırın girişi döşemesi için de seçenekler mevcuttur. Standart modelde kapı taş döşeme stili 54 cm genişliktedir. Nera modelinde 54 ile 82 cm arasında istenilen ölçüde üretilir. Yine taş döşeme stilindedir. Inox modeli paslanmaz çelik yapıdadır. Genova modeli standart olarak 82 cm olup büyük pizzalar için idealdir.
68 cm genişliğindeki Design Inox ve Design Nera kapı modelleri tasarımı tamamlayan paslanmaz ve siyah renkteki modellerdir. Son olarak Davanzalino modelinde ise mermer üst tabla mevcuttur.
4. Adım: Yakıt
Geleneksel bir fırın kullanmak isteyenler için en iyi tercih her zaman ki gibi odunlu pizza fırını modelidir. Bunun çok mümkün olmadığı yerlerde kullanımı çok daha rahat olan gazlı pizza fırınları tercih edilir. Her ikisine de ihtiyacı olanlar için combi fırınlar en ideal çözümdür.
5. Adım: İç Genişlik
Fırın içi genişlik aynı anda ne kadar pizza üretebileceğinizi ayarlamak açısından önemlidir. 95cm çaplı bir pizza fırınında çapı 30 cm olan 5-6 pizza pişirilebilir. Fırın içi genişlikler 95 cm’den başlayıp 160 cm’ye kadar uzanmaktadır. Farklı model ailelerinde 100, 115,125,135,140 cm gibi ölçüler bulunmaktadır.
6. Adım: Kontrol Paneli
Mam forni pizza fırınları 3 farklı kontrol paneliyle gelmektedir. Manual kontrole imkan veren en basit olan modele “Easy Control Panel” adı verilir. “Profesyonel Kontrol” panelli modeller dönme hızını, dönme yönünü ve ateşin derecesini ayarlamaya imkan veren kontrol panelidir. En modern olan panele ise Touch Screen Dokunmatik ekranlı Kontrol Paneli denir. Dokunmatik olarak tüm fonksiyonları ayarlayabilmeye olanak sağlar.
SADECE PİZZA MI?
Hayır, pizza fırınlarıyla odun ateşli fırınlarda ne pişirilebilirse tümünü üretebilirsiniz. Ekmek çeşitleri, pide çeşitleri… her biri yüksek kaliteyle elinizde.
Restoranınız için gereken pizza fırını özellikleri belirledikten sonra sizin en ideal olan fırını İtalyan tecrübesi ve kalitesiyle en iyi fiyata S2000 Mutfak Soğutma’dan tedarik edebilirsiniz.