Fabrika Mutfakları
S2000 Endüstriyel Mutfak konusunda uzman ekibiyle fabrika mutfakları da üretiyor. Fabrika mutfağı ihtiyacı olanlar, bizi arayın!
Fabrika Mutfakları Hakkında
Konusunda uzman olan firmamız endüstriyel fabrika mutfakları da üretmektedir. Bunun yanı sıra okullar, catering firmaları, askeri tesisler, restoranlar gibi işletmelere ve yerlere de endüstriyel mutfak ve soğutma sistemleri tasarlar, üretir ve kurar.
Fabrika mutfağı nasıl olmalıdır?
Fabrikalar ürettiği ürüne göre mutfak yerlerini seçmelidir. Öncelikle bunu yapmaları çok önemlidir. Fabrika mutfakları kimyasal imalat yapan işletmelerde mümkün olduğu kadar imalat yerine uzak konuşlandırılmalıdır. İnsan sağlığına zararlı olabilecek ürünleri olmayan fabrikalar ise mutfaklarını istediği yere kurabilir. Fabrikalarda da toplu yemek üretimi yapılacağı için mutfaklar tam teşkilatlı, ekipmanlar ise eksiksiz olmalıdır. Ekipman yerleşimi fabrikalarda özel yapılır.
Fabrika mutfak ekipmanları :
Tezgah üstünde mutlaka Et hazırlık, sebze hazırlık ve hamur hazırlık bölümleri bulunmalıdır. Bu bölümlerde gerekli olan et kıyma makinesi, sebze doğrama, et kemik testeresi, sebze parçalama makinesi, hamur yoğurma makinesi gibi ürünler yer alır.Ayrıca pişirme alanı bu firmaların mutfaklarının en önemli yeridir. Ocaklar ve devasa tencereler kullanılacağı için bu bölümün dizaynı çok önemlidir. Burada genellikle çorba ve sulu yemekler imal edilir.Bulaşıkhane bölümü ise kazan yıkama makineleri ile donatılmalıdır. Buralarda konveyörlü bulaşık makineleri tercih edilmelidir. Çok büyük firmalar ise tırnaklı bulaşık makinesi kullanırsa rahat eder.