Dry Aged Dolabı Modellerinde Fark Yaratan Ürünler
Dry aged dolabı etlerin özel şartlarda saklanarak yaşlandırılması ve daha kolay pişen, yenen ve lezzetli bir hal almasını sağlayan dolaplardır. Dry aged et elde etmek için gereken şartları sağlayan ürün olarak da açıklayabiliriz.
Peki bir dry aged dolabı eti kuru yaşlandırabilmesi için hangi şartları sağlamalıdır? Öncelikle kısaca bu konuya değinelim.
Sıcaklık: 0-2 derece arasında mümkün olduğunda stabil olmalıdır.
Hava Akımı: Mümkün olduğunca dolap içinde her yere yayılan, etin her yüzeyine temas eden bir hava akımı sağlanmalı.
Nem: Dolap içi %70 ila %85 arasında nemli kalmalıdır. İsteğe göre himalaya tuzu duvarı kullanılabilmektedir.
Sterilizasyon: Dolap içi sterilize bir halde olmalı ve daha sonra bu hali bozacak etkenlere karşı korumalı olmalıdır.
Bu saydığımız özellikleri bir arada bulundurması gereken dolap modelleri bu konulardan taviz vermemelidir. Kaliteli bir et için bu gereklidir. Dry aged dolabı üreticisi araştırırken bu konuya çok dikkat etmelisiniz. Bu açıdan da firmanın daha önce ürettiği modelleri kullanan restoran ve steakhouselar sizlere en iyi referans olacaktır.
TASARIMDA FARKLILIKLAR
Tasarım konusu bu tip soğutucular için çok önemlidir. Çünkü dry aged dolaplar restoran veya steakhouse tasarımınızın bir öğesidir. Müşteriler bu dolabı görmelidir. Gördüklerinde bir süre baktıkları, hakkında konuştukları ve restoran hakkında olumlu bir düşünce oluşturdukları görülmüştür.
Dry aged dolaplarının restoranınızın tasarım konseptine uyumlu bir şekilde giydirilmesi tasarım bütünlüğünü sağlar. Böylece üründe sonradan yerleştirme, öylesine konulmuş gibi bir görüntü oluşmaz. Dolaplarda ahşap, metalik, siyah, altın sarısı gibi çok tercih edilen kaplamalar kullanılmaktadır.
S2000 Mutfak tarafından üretilen bombe camlı ve döner tip dry aged dolabı büyük beğeni toplamış ve yenilikçi bir anlayışla yapılan tasarımı takdir toplamıştır. Fuarda sergilendiği ilk gün satılan ürün S2000’in tasarım ve üretim gücünü de ortaya çıkarmıştır.
KULLANIM ŞEKLİNE GÖRE FARKLILIKLAR
Dry aged dolabında etler genelde ya sabit raflarda, ya et askı kancalarında ya da dönen bir platformda et askı kancalarında bekletilir. Bunların her birinin kendince bir güzelliği vardır. Burada biraz da kuru yaşlandırma yapılacak etin çeşitleri önem arz eder.
Etleri dizmek veya asmak için kullanılabilecek bu üç tür tek bir dolapta yer alabilir. Bunun için özel üretim bir dry aged dolabı kullanmak gerekir. Türkiye’nin dry aged dolap üretimi lideri S2000 Mutfak sizlere en iyi çözümleri sunabilecektir.
Başta Nusret Steakhouse olmak üzere, Türkiye’nin önemli steakhouse restoranları S2000 Mutfak tarafından üretilen dry aged dolabı kullanmaktadır. Örneğin Kebapçı Mahmut Aksaray şubesinde yer alan model iki tarafı sabit raflı ve ortası dönen et askı kancalı şekilde üretilmiştir. Restorana pozitif bir hava katan bu ürün görenleri kendine hayran bırakmaktadır.
Nusret D-Maris Marmaris şubesinde de pencere gibi görünen, duvara gömme şekilde duran dry aged dolabı da restoranın dış görünüşünü güzelleştiren bir tasarım ögesi halindedir.
S2000 Mutfak Soğutma, tasarımda fark yaratan dry aged dolabı modelleriyle Türkiye’nin ve ihracat yaptığı 20’nin üzerindeki ülkenin önemli restoranlarına değer katmıştır. Soğutma sektöründe uzun yılların verdiği tecrübe ve teknolojik gelişmeleri takip etmesiyle S2000 modern, şık ve verimli dry aged dolapları üretmektedir.