Steakhouse Restoranların Lezzet Sırrı: Dry Aged Dolaplar

Steakhouse Restoranların Lezzet Sırrı: Dry Aged Dolaplar
Kuru yaşlandırma olarak adlandırılan Dry aged et tüketiminin hızla yaygınlaşması bu konuda hizmet sunan Steakhouse tarzı restoranların da artmasına sebep oldu. Peki dry aged eti bu kadar tercih edilir kılan özellikleri nedir?
 
Zaman zaman kuru dinlendirme et olarak da anılan bu etlerin en önemli özelliklerinin başında sığırın en iyi bölgelerinden elde edilen etin kullanılması gelmektedir. Yani dry aged et yediğinizde normal şartlarda da sığırın en pahalı bölgesinin etini yiyorsunuz. Aslında belirttiğimiz bu durum steakhouse restoranların neden biraz pahalı olduğunu da ortaya koymaktadır.
 
Et seçiminin aslında bu kadar kolay olmadığını söylemek gerekir. Bu konuda en büyük sorun sürekliliktir. Hep aynı kalite sığırları bulmak zor olabilir veya hep aynı kalite eti… Bu konuda güveneceğiniz bir çözüm ortağı ile çalışmalısınız.
 
Etleri tedarik ettikten sonra aslında her şey dry aged dolap maharetidir. Kullanacağınız dry aged dolap pek çok parametreyi kusursuzca bir araya getirmeli ve bunu sürekli bir denge içerisinde yürütmelidir. En uygun sıcaklık, nem, hava dolaşımı ve sterilizasyonun bu süreç için çok önemli olduğunu bilmesiniz. Ancak bu parametrelerin tamamı uyumlu hale getirildiğinde, bir buzdolabı dry aged dolaba dönüşür.
 
Bu kadar parametrenin bir arada tutulmasıyla oluşan dry age dolap üretiminin Türkiye’de yapıldığını bilmek de ayrı bir gurur vesilesidir. Ülkemizde üretilen bu dolaplar dünya kalitesiyle üretildiğini ve yurtdışına ihraç edildiğini de belirtmeden geçmeyelim.
 
Bu konuda sizin yapabileceğiniz tek şey kalitesinden emin olduğunuz bir firmadan dry aged dolap tedarik etmektir. Böylece ödediğiniz paranın tam karşılığını almış olacak ve müşterilerinize de en iyi ürünleri sunmanın gururunu yaşayacaksınız.