Fast Food Ekipmanları Sayfa 4

Kumpir Makinesi Ayaklı - KA 2

Gazlı - 4 çekmeceli - Ölçüler: 70x70x210 cm. - Güç: 9,3 kW


Hatco Yemek Sıcak Tutucu - Grah-36

Kızılötesi ışımlarla sıcak tutma işlemini gerçekleştirir - Ölçüler: 91x15x6 cm - 800 Watt


Hatco Yemek Sıcak Tutucu - Grah-42

Kızılötesi ışımlarla sıcak tutma işlemini gerçekleştirir - Ölçüler: 107x15x6 cm - 950 Watt


Hatco Yemek Sıcak Tutucu - Grah-48

Kızılötesi ışımlarla sıcak tutma işlemini gerçekleştirir - Ölçüler: 127x15x6 cm - 1100 Watt


Hatco Yemek Sıcak Tutucu - Grahl-42

Kızılötesi ışımlarla sıcak tutma işlemini gerçekleştirir - Işıklandırmalı - Ölçüler: 107x38x6 cm - 2080 Watt


Sıcak Tutucu Lamba - 10-10552

Krom görünümlü - En az 2 adet birlikte bağlantı - Tek kumandalı - 250 Watt - Ölçüler: Ø25,5x90 cm


Sıcak Tutucu Lamba - 10-10553

Pirinç görünümlü - En az 2 adet birlikte bağlantı - Tek kumandalı - 250 Watt - Ölçüler: Ø25,5x90 cm


Sıcak Tutucu Lamba - 10-10554

Bakır görünümlü - En az 2 adet birlikte bağlantı - Tek kumandalı - 250 Watt - Ölçüler: Ø25,5x90 cm


Hatco Pizza Teşhir Dolabı - FDWD-1

Florasan ışıklarla aydınlatmalı - Raf motorlu ve 4 döner raflı - Ölçüler:46x70x56 cm


Çorba Potları - ASB1

Elektirikli çorba potu, 9 lt, Çıkarılabilir paslanmaz iç hazne, ayarlanabilir termostat, +30/+95 °C


Çorba Potları - ASB2

Elektirikli çorba potu, 9 lt, Çıkarılabilir paslanmaz iç hazne, ayarlanabilir termostat, +30/+95 °C


Fast Food Ekipmanları Nedir?

Fast food ekipmanları, hızlı servis restoranlarının verimli ve hijyenik bir şekilde çalışabilmesi için kullanılan çeşitli araç ve gereçleri kapsar. Bu ekipmanlar, yiyeceklerin hazırlanması, pişirilmesi, ısıtılması ve sunulması süreçlerinde kullanılır. 

Waffle makinesi, krep makinesi, ekmek kızartma makinesi ve tost makinesi gibi ekipmanlar yiyeceklerin hazırlanması sürecinde rol aldıkları gibi pişirme sürecinin de bir parçası olabilirler. Çoğunlukla sıcak servis yapabilmek için kullanılan bu ekipmanlar kısa sürede pişebilecek veya yemeye hazır hale gelecek yiyecekleri kapsar. Örneğin indüksiyonlu ocak, wok ocak, döner makinesi ve kumpir makinesi yiyecekleri pişirirken aynı zamanda sıcak tutulması veya ısıtma işlemlerinin yapılması amacıyla da kullanılır.

Hangi İşletmeler Fast Food Ekipmanları Kullanır?

Fast food ekipmanları, çeşitli türdeki yiyecek ve içecek işletmeleri tarafından kullanılır. Sadece hızlı yiyecek servisi yapan işletmeler değil yiyecek içecek sunan tüm işletme modellerinde bu ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir.

  1. Fast Food Restoranları:

    • Burger Zincirleri
    • Tavuk Restoranları
    • Pizza Restoranları
    • Sandviç Dükkanları
  2. Kafeler ve Kahve Dükkanları

  3. Dondurma ve Tatlı Dükkanları

  4. Self Servis Restoranlar:

    • Yiyeceklerini müşterilerin kendilerinin alıp hazırladığı mekanlar.
  5. Hızlı Servis Zincir Restoranlar

  6. Yemek Kamyonları ve Sokak Satıcıları:

    • Sokakta yiyecek satan veya mobil hizmet veren yiyecek kamyonları.
  7. Sinema ve Eğlence Mekanları:

    • Popcorn makineleri, nacho ısıtıcıları ve benzeri ekipmanlar kullanan sinemalar ve eğlence parkları.
  8. Oteller ve Tatil Köyleri:

    • Hızlı servis restoran bölümleri bulunan büyük oteller ve tatil köyleri.
  9. Hastaneler ve Okul Kantinleri:

    • Öğrencilere veya hastane personeline hızlı yiyecek servisi sağlayan kantinler.
  10. Alışveriş Merkezi Yemek Alanları:

    • Çeşitli hızlı yiyecek seçenekleri sunan food courtlar.
  11. Büfeler

Bu işletmeler, müşteri taleplerini hızlı ve verimli bir şekilde karşılamak için fast food ekipmanlarını kullanır. İşletme türüne göre kullanılan ekipmanlar farklılık gösterebilir, ancak hepsi yiyecek ve içecek hizmetini hızlandırmak ve müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla bu tür ekipmanları tercih eder.

FastFood Ekipmanları Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Fastfood ekipmanları alırken dikkat edilecek 2 önemli nokta şunlardır:

  • Ekipmana gerçekten ihtiyaç var mı?
  • Ürün kapasitesi müşteri ihtiyaçlarına karşılık verebilecek mi?

Yeni açtığımız bir büfede neler satmak veya sunmak istediğimizi çok iyi belirlemeliyiz. Çevre şartları, müşteri potansiyeli ve hedef kitle analizi ile satılabilecek veya satılamayacak yiyecek içecekleri belirlemeliyiz. Örneğin döner ocağı almak istemeyebiliriz. Bunu etkileyen çok etken bulunmaktadır. Etrafta zaten döner satan çok işletmenin olması buna sebep olabilir. Kısacası burada bahsetmek istediğimiz nokta satacağımız ürünlere göre ekipman tedariği yapmalıyız. Farklı konum veya durumdaki işletmelerde var olan tüm ekipmanları satın alma yoluna gidilmemelidir.

Ürün kapasitesi de çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine döner ocağı örneğinden gidersek şunu söyleyebiliriz: Takılacak döner boyutu nedir? Buna uygun bir döner ocağı seçmeliyiz. Eğer söner satma potansiyeli çok yüksekse daha yüksek boyutta bir döner ocağı tercih edilmelidir. Tabi ki gıda işinde hep hizmet sunabileceğimiz en kalabalık gün referans alınmalıdır. Sıradışı olayları değil, gündelik hayatta sunulacak maksimum hizmete göre belirlemeliyiz.