STEAKHOUSE AÇMAK İSTİYORUM DİYORSAN

STEAKHOUSE AÇMAK İSTİYORUM DİYORSAN

Son zamanların önemli lezzet durakları steakhouse restoranlar. Steak kavramı sözlüklerde biftek olarak geçse de tam anlamını karşılamıyor. Steak bifteğe göre biraz daha yağlı bir et. Bunun yanında etin cinsi ve hatta miktarıyla da ilgili farklılıklar bulunuyor.

Steak house açarken dikkat edilecek en önemli etken mekandır. Genelde üst gelir sınıfının uğradığı steak house'lar ancak belirli yerlerde açılabilir. Tabi ki bu da yüksek kira anlamına gelmektedir.

Mekandan sonra en önemli etken lezzettir. Müşterinin devamlılığı ürünlerin lezzetiyle sağlanacaktır. Steak etlerin dananın sırtından elde edildiği ve normal ete göre daha az alındığından maliyeti yüksektir. Bu etlerin t-bone, dallas steak, kobe steak gibi çeşitleri vardır.

Lezzet için en önemli etken ettir. Her dananın sırt eti steak için kullanılmamalıdır. Bu konuda önemli şeflerin bazı tespitleri vardır. Bunlara dikkat edilebilir. Örneğin Nusr-et'in sahibi Nusret Gökçe en iyi et için günlerce gezdiğini söylemektedir.

Yeni lezzet trendi olan Dry Aged et konusu da unutulmamalıdır. Dry aged sistemi ile steak, sıfır derecede, yüzde 80 nem oranı ile yaklaşık 28 gün bekletiliyor. Bu süreç boyunca etin içinde bulunan tüm zararlı dokular, sinir ve kolesterol yapıcı etmenler ortadan kalkıyor. Böylece dinlenen et, yumuşuyor ve lezzet kazanıyor.

Kaliteli dry aged et sunmanın en önemli etkenlerinden birisi de kaliteli dry aged dolap kullanmaktır.

Steakhouse açma maliyeti sorulduğunda net bir rakam verilemez. Çünkü mekanın alan büyüklüğü, mutfağın alanı, muhtemel müşteri akışı belli değildir. Steakhouse mutfak projesi de bazı durumlarda farklılıklar göstereceğinden önceden fiyat verilememektedir.

S2000 tarafından yapılan steakhouse restoranlardan bazıları:

  • Nusret Steakhouse
  • Özgür Şef Steakhouse
  • Günaydın Steakhouse Etiler
  • Ramazan Bingöl Steakhouse
  • Gürkan Şef Steakhouse
  • SultanChef Steakhouse - Kuveyt
  • Şazeli Steakhouse - Katar

Aşağıda örnek olarak son yapılan projelerden bir tanesinin malzeme listesini bulabilirsiniz.

STEAKHOUSE AÇMAK İÇİN GEREKEN EKİPMANLAR

MUTFAK BÖLÜMÜ

EL YIKAMA EVYESİ

ÇÖP ARABASI ( 65 LT'LİK )

9 ÇEKMECELİ YATAY TİP BUZDOLABI

ÇALIŞMA TEZGAHI

SOĞUK TEŞHİR ÜNİTESİ

ÇALIŞMA TEZGAHI ARA RAFLI SIRTSIZ

KÖMÜRLÜ IZGARA

DUVAR RAFI

BLOK KAPAKLI DEEPFREEZE ( 150 LT'LİK )

DAVLUMBAZ DUVAR TİPİ FİLTRELİ

DAVLUMBAZ AYDINLATMASI GÖMME TİP

SET USTU TEZGAH

FIRIN ALT TEZGAHI TABAN RAFLI

ELEKTRİKLİ FIRIN

TEZGAH ALTI BUZDOLABI

SET USTU 4'LÜ OCAK

SET USTU ÇEKLİ FRİTÖZ

SALAMANDER

MİKRODALGA FIRIN 23 LT'LİK

DAVLUMBAZ DUVAR TİPİ FİLTRELİ

DAVLUMBAZ AYDINLATMASI

SET ÜSTÜ BEIN MARIE

DİK TİP BUZDOLABI

EVYELİ TEZGAH

YATAY TİP BUZDOLABI

ÇEKMECE

PİZZA HAZIRLIK ÜNİTESİ

TEZGAH TİPİ SOĞUK DOLAP

HAREKETLİ ÇALIŞMA TEZGAHI

UN ŞEKER ARABASI

TEPSİ TAŞIMA ARABASI

MAYALAMA DOLABI

FIRIN

İÇ TEPSİ KİTİ

SET USTU 4'LÜ OCAK

SET ALTI SOĞUK DOLAP

EVYELİ TEZGAH

DUVAR DOLABI

DUVAR TİPİ DAVLUMBAZ

TEZGAH TİPİ SOĞUK DOLAP

GIDA DİLİMLEME MAKİNESİ

DRY AGED DOLABI

DAVLUMBAZ ALTI RAFI

SET USTU ARA TEZGAH

MİKSER ( 30 KG'LIK )

MİKSER - KAZAN ( 30 KG'LIK )

DİK TİP BUZDOLABI

HAREKETLİ ÇALIŞMA TEZGAHI

 

BULAŞIKHANE BÖLÜMÜ        

BULAŞIK ALMA TEZGAHI - SIYIRMA HUNİLİ

ÇÖP KOVASI ( 65 LT'LİK )

BULAŞIK YIKAMA MAKİNESİ GİRİŞ TEZGAHI ( Evyeli Tezgah )

SPREY ÜNİTESİ

YAĞ TUTUCU

BULAŞIK YIKAMA MAKİNESİ

DUVAR TİPİ DAVLUMBAZ

BULAŞIK YIKAMA MAKİNESİ ÇIKIŞ TEZGAHI

İSTİF RAFI

ÇÖP KONTEYNERİ

 

BAR BÖLÜMÜ

ÇALIŞMA TEZGAHI

ÇALIŞMA TEZGAHI (Taban raflı, sırtlı, dolaplı)

YATAY TİP BUZDOLABI

KOKTEYL HAZIRLIK ÜNİTESİ

ÇALIŞMA TEZGAHI (Çekmeceli)

BAR BLENDER

MİKSER

PORTAKAL SIKMA MAKİNESİ

BUZ KIRICI

KATI MEYVE PRESİ

BUZ MAKİNESİ ( 67 KG'LIK )

EVYELİ TEZGAH

KAPAKLI ÇÖP KOVASI ( 65 LT'LİK )

BULAŞIK YIKAMA MAKİNESİ

KAHVE MAKİNESİ

KAHVE DEĞİRMENİ

TÜRK KAHVESİ MAKİNESİ

ÇAY KAZANI ( 3 Demlikli )

DUVAR TİPİ DAVLUMBAZ

BAR BUZDOLABI