Endüstriyel Mutfak Projesi Oluşturma Aşamaları

Endüstriyel Mutfak Projesi Oluşturma Aşamaları

Bir restoran, bar, steakhouse, otel, fabrika, pastane veya hastane mutfağı gibi endüstriyel mutfak projesi yaptırmak istediğinizde konunun uzmanı firmalara danışmanız gerekmektedir. Bu firmaların yapacağı ilk iş projelendirmedir.

Her mutfakta farklı tip ürünler üretileceği için mutfakların yerleşimi ve ekipman düzeni de farklılıklar gösterecektir. Bu durum da her firmaya ve mekana özel proje tasarımları gerektirmektedir.

Projelendirme yapılırken mutfakta hangi tür ürünlerin üretileceği, kaç kişiye yemek hazırlayacağı ve kaç personelin çalışacağı göz önünde tutulacağı gibi görünümün modern olmasına ve efektif bir yerleşim yapılmasına da dikkat edilmelidir. Personelin mutfakta rahat etmesi işin kalitesini de artıracaktır.

Bir endüstriyel mutfak projesinde aşağıdaki sıra takip edilir.

  • KEŞİF: Konusunda uzman ekip mutfak projesinin yapılacağı mekana göz atar. Mutfak içindeki elektrik ve su bağlantılarının yerleri ile kolon ve pencere gibi bölümler belirlenir.
  • BRİFİNG: Ekip mekan sahiplerinden yapacakları işle ilgili bilgi alır. Burada mekan sahibinin tam olarak hangi tür yemekler servis edeceğine karar vermiş olması gerekmektedir.
  • KİŞİ SAYISI VE MENÜYE GÖRE PROJE TASARIM: Alınan bilgiler eşliğinde ihtiyaca uygun olarak proje tasarımı gerçekleştirilir. Bu işlem esnasında personelin çalışma alanına ve iş gücünden tasarrufa çok dikkat edilir.

Bu aşamada şu bölümler düşünülerek tasarım gerçekleştirilir.

  • Depolama
  • Et, balık, sebze, hamur hazırlık üniteleri
  • Mutfak ve servis bulaşığı
  • Salata ve Kahvaltı Sunumu
  • Pişirme Üniteleri Izgaralar
  • Servis Hattı
  • İçecek servis bölümü
  • ÜRETİM
  • MONTAJ
  • SERVİS

Bu şekilde tüm aşamalar gerçekleştirilerek ihtiyaç ve isteğinize uygun endüstriyel mutfak projesi ortaya çıkacaktır.

Örnek proje resimleri aşağıda gösterilmiştir.

 

S2000 Örnek Proje FotoğrafıS2000 Örnek Proje Fotoğrafı