Dry Aged Dolap

S2000 Dry Aged (Et Yaşlandırma) Dolabı - SDRY-1

Dik Tip Camlı Tek Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 85x75x215 cm


S2000 Dry Aged (Et Yaşlandırma) Dolabı - SDRY-2

Dik Tip Camlı Çift Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 160x75x215 cm


S2000 Dry Aged (Et Yaşlandırma) Dolabı - SDRY-3

Dik Tip Camlı Üç Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 230x75x215 cm


S2000 Dry Aged (Et Yaşlandırma) Dolabı - SDRY-4

Dik Tip Camlı Dört Kapılı Dry Aged Dolap - 4 sıra paslanmaz tel raflı - Et askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 290x75x215 cm


Yuvarlak Tip Dry Aged Dolap - Cam Kapılı - Çevresi ısı cam veya kapalı panel duvar olabilir - Döner tip askı borulu - Aydınlatmalı - Fanlı soğutma - Ölçüler: 130x110x250 cm


Son zamanlarda “Ünlülerin Beslenme Sırları: Dry Aged ” gibi haberler duymaya başladık. Peki nedir bu dry aged dolaplar? İlk kez ABD’de uygulanmaya başlanan Dry Aged yöntemi, kaliteli sığır etlerinin, yüzde 80-86 nem ve 0 derece sıcaklıkta, 21 ila 28 gün arasında kendi kemiği üzerinde bekletilmesinden oluşuyor. Etin daha yumuşak olmasını sağlayan bu yöntem, aynı zamanda daha aromatik kokmasını da sağlıyor. Son dönemde büyük bir gelişim gösteren Türk gastronomisinde de Dry Aged yöntemi ile dinlendirilmiş etler tercih edilmeye başlandı. Türkiye’nin lider endüstriyel firmalarından ve en son Zorlu Center’da yaptığı projelerle sektörde adından söz ettiren S 2000, şimdi de özel olarak geliştirdiği Dry Aged dolaplarıyla, Türkiye’nin ünlü Steakhouse restoranlarının çözüm ortağı oluyor. Butcha, Nusr-et ve Özgür Şef gibi tanınmış et restoranlarına hem Dry Aged dolaplarıyla hem de mutfak projeleriyle destek veren S2000, aynı zamanda Dry Aged dolaplarını, 4 yıl önce Türkiye’de üretmeye başlayarak sektöre öncülük etmiş bir firma.

DRY AGED DOLAPLARININ ÇALIŞMA PRENSİBİ:

Dry Aged dolaplar da en önemli özellik tuzun bakteri üremesine izin vermeyen yapısı sayesinde etin kuru yaşlandırma sisteminde formunu koruyarak lezzetlenmesidir. Aslında bu dolaplarda istenilen yaklaşık 28 gün boyunca etin kolojen yapısının parçalanarak suyunun tamamen gitmesi ve ateşe atıldığında kısa sürede pişmesidir. Bu nedenle etin saklanma derecesi önemlidir. Bu dolaplarda 0 - +2 derecede kuru havada tutulur. Aging kelimesi hepimizin bildiği gibi "yaşlanma" anlamına gelir. Bu dolaplarda "et yaşlandırılır" yani bir anlamda kolojen yapısı gevşetilir. Bu işlem için kuru dinlendirme, kuru yaşlandırma gibi tabirler kullanılmaktadır.

DRY AGED DOLAP ÇEŞİTLERİ: 

Standart üretimimiz olarak tek kapılı, iki kapılı, üç kapalı, dört kapılı ve yuvarlak olmak üzere 5 çeşit dry aged dolabımız vardır. Ancak çoğunlukla sizlerin istediği ölçülerde ve dizaynda Dry Aged dolabı imal etmekteyiz.